vineri, noiembrie 25, 2005

Parerea mea: Natura umana

Toti iluminatii cad cel putin o data in pacat. In compensatie, toti nemernicii viseaza frumos macar o data in viata.
Ma intriga dualitatea asta umana: ratiune vs. instinct. In esenta, este vorba despre liberul arbitru care exista in fiecare dintre noi. Aceasta “proprietate” a fiintei umane ne da de multe ori senzatia de libertate. Avem incredere in noi pentru ca putem alege. Bine, adevarul este ca putem balansa numai intre anumite limite, desi fiecare epoca impinge aceste limite mai departe.
Exista in societatea umana un echilibru care devine mai fragil cu timpul. In curand nu va mai fi loc de greseli pentru ca interdependenta noastra se accentueaza. Lovind intr-unul vei rani mai multi pentru ca lipsa spatiului ne impinge din ce in ce mai aproape unul de altul.
Marea drama e ca, spre deosebire de cei din trecut, azi ne intersectam drumul cu milioane de oameni pe parcursul unei vieti dar nu reusim sa-i cunoastem asa cum ar trebui. Nu mai suntem limitati la satul in care traiam pe vremuri, la familii... Acum, datorita progresului tehnologic, oamenii sunt la “un click de mouse” departare unii de altii. Totul tinde spre superficial iar imaginea despre celalalt poarta acest atribut.
Sigur, specia umana mai are destule sanse dar acestea scad cu timpul. Parca nu reusim sa ne trezim. Tare mi-e frica sa nu ramanem singuri, in cele din urma...

2 comentarii:

Anonim spunea...

singuri nu cred...niciodata. mai sunt unii care sunt constienti de dependenta noastra fata de altii si stiu ca ranindu-i pe altii se ranesc pe ei insisi. poate o sa revenim la normal, sau poate n-a fost niciodata cum trebuie. oricum ceva nu e in regula cu noi...

Anonim spunea...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»